2016. november 30., szerda
Töltött dagadó
Hozzávalók: 1,20 kg dagadó
4 db zsömle
4 db tojás
hagyma, fokhagyma
só, bors
ételízesítő (én most leveskockát tettem bele)
pirospaprika
petrezselyem
pici liszt
olaj vagy zsír
húsfűszer
Elkészítése: A dagadót először felszúrjuk, hogy könnyen tölthető legyen. Besózzuk vagy a húsfűszerrel jól megszórjuk és állni hagyjuk.
A hagymát apróra vágjuk, és kevés olajon megpirítjuk. A zsemléket vízben megáztatjuk, jól kinyomkodjuk és hozzáadjuk az előzőleg megpirított hagymát, az ízesítőket/ só, bors, ételízesítő, pirospaprika, petrezselyem, tojás,fokhagyma/ jól összedolgozzuk. A tölteléket visszatesszük a lábosba, megszórjuk egy csipetnyi liszttel/ azért hogy ne folyjék ki/ és picit kevergetjük a tűzön. Mikor elkészült a töltelék betöltjük
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése