2016. november 30., szerda

Töltött dagadó



Hozzávalók:  1,20 kg dagadó
                       4 db zsömle
                       4 db tojás
                       hagyma, fokhagyma
                       só, bors
                       ételízesítő (én most leveskockát tettem  bele)
                       pirospaprika
                       petrezselyem
                       pici liszt
                       olaj vagy zsír
                       húsfűszer
Elkészítése:   A dagadót először felszúrjuk, hogy könnyen tölthető legyen. Besózzuk  vagy a húsfűszerrel jól megszórjuk és állni hagyjuk.
A hagymát apróra vágjuk, és kevés olajon megpirítjuk. A zsemléket vízben megáztatjuk, jól kinyomkodjuk és hozzáadjuk az előzőleg megpirított hagymát, az ízesítőket/ só, bors, ételízesítő, pirospaprika, petrezselyem, tojás,fokhagyma/ jól összedolgozzuk. A tölteléket visszatesszük a lábosba, megszórjuk egy csipetnyi liszttel/ azért hogy ne folyjék ki/ és picit kevergetjük a tűzön. Mikor elkészült a töltelék betöltjük

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése