2017. március 16., csütörtök

Barackos túrótorta



Hozzávalók

1 tortára
  1. A piskótához
  2. 40 g búzaliszt (BL55)
  3. 3 db tojás (közepes, "M"-es méretű)
  4. 35 g kristálycukor
  5. 3 g sütőpor
  6. 10 ml étolaj
  7. Rétegezni
  8. 460 g barack - konzerv
  9. A krémhez
  10. 400 ml barack konzerv leve
  11. 80 g pudingpor (vaníliás)
  12. 200 ml 2,8%-os tej
  13. 250 g tehéntúró (félzsíros)
  14. 50 g kristálycukor
  15. 400 ml 2,8%-os tej

Elkészítés

70 perc
  1. Egy 26 cm-es tortaforma aljába szilikonos sütőpapírt csíptetünk.
  2. A barackokat vékonyan felszeleteljük, és a sütőpapírra fektetjük, hogy lefedjék egymást.
  3. Egy keverőtálban a pudingport a kevesebbik mennyiségű tejjel csomómentesre keverjük.
  4. Egy lábosba tesszük a barack konzerv levét, a nagyobbik mennyiségű tejet, cukrot, és felforraljuk.
  5. Mikor felforrt beleöntjük a pudingporos keveréket, és folyamatosan kevergetve besűrítjük.
  6. Hozzáadjuk a tehéntúrót, és jól elkeverjük benne.
  7. A pudingos-túrós krémet a barackokra öntjük, és egy spatulával elegyengetjük.
  8. A lisztet összekeverjük a sütőporral, a tojások fehérjét, és sárgáját szétválasztjuk.
  9. A tojás fehérjét a kristálycukorral kemény habbá verjük.
  10. Hozzákeverjük a tojások sárgáját.
  11. Hozzáöntjük az olajat, és a sütőporral korábban összekevert lisztet.
  12. Egy spatulával óvatosan összedolgozzuk a tésztát.
  13. A piskótatésztát a tortaformába, a pudingos rétegre öntjük.
  14. 180 C fokon 40 perc alatt, légkeverés nélkül megsütjük.
  15. Ha kihűlt, körbevágjuk, levesszük a tortaforma oldalát.
  16. Egy tányérral átfordítjuk, és lehúzzuk róla a sütőpapírt.
  17. El is készült a barackos túrótorta.






    Sajnos  én nem vártam meg míg kihűl ezért szétfolyt. Jól le kell hűteni

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése