Hozzávalók 4 fő részére:
- 35-40 dkg frankfurti virsli
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 50 dkg kelkáposzta
- 40 dkg krumpli
- Só, bors
- 1 csapott tk pirospaprika
- 1 csapott tk szárított majoranna
- 1 mk őrölt kömény
- 1,6 l víz
- 15 dkg tejföl
- 3 tk liszt
Elkészítése: A virslit karikára vágjuk és 2 evőkanál olajon gyorsan átpirítjuk egy lábasban, majd félretesszük. A lábasban újabb 3 evőkanálnyi olajon üvegesre pároljuk a finomra vágott hagymát, majd a vékony szeletekre vágott fokhagymával együtt kissé lepirítjuk. Hozzáadjuk a kis darabokra vágott kelkáposztát, a kis kockára vágott krumplit, majd az egészet jól átforgatjuk és kicsit le is pirítjuk. Megszórjuk pirospaprikával, majorannával, köménnyel és borssal, összekeverjük és felöntjük a vízzel. Sózzuk, majd kis lángon addig főzzük, míg a krumpli megpuhul (kb. 10-12 perc). Ekkor egy kevés forró levet elkeverünk a liszttel kikevert tejfölben, majd az egészet a levesbe öntjük és további 2-3 percig forraljuk éppen csak gyöngyözve. Végül a forró levesbe szórjuk a virsliket, kicsit hűlni hagyjuk a levest és már tálalhatjuk is, ízlés szerint magában vagy még egy kis extra tejföllel a tetején!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése