2017. március 16., csütörtök

Frankfurti leves



Hozzávalók 4 fő részére:
  • 35-40 dkg frankfurti virsli
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 50 dkg kelkáposzta
  • 40 dkg krumpli
  • Só, bors
  • 1 csapott tk pirospaprika
  • 1 csapott tk szárított majoranna
  • 1 mk őrölt kömény
  • 1,6 l víz
  • 15 dkg tejföl
  • 3 tk liszt
Elkészítése: A virslit karikára vágjuk és 2 evőkanál olajon gyorsan átpirítjuk egy lábasban, majd félretesszük. A lábasban újabb 3 evőkanálnyi olajon üvegesre pároljuk a finomra vágott hagymát, majd a vékony szeletekre vágott fokhagymával együtt kissé lepirítjuk. Hozzáadjuk a kis darabokra vágott kelkáposztát, a kis kockára vágott krumplit, majd az egészet jól átforgatjuk és kicsit le is pirítjuk. Megszórjuk pirospaprikával, majorannával, köménnyel és borssal, összekeverjük és felöntjük a vízzel. Sózzuk, majd kis lángon addig főzzük, míg a krumpli megpuhul (kb. 10-12 perc). Ekkor egy kevés forró levet elkeverünk a liszttel kikevert tejfölben, majd az egészet a levesbe öntjük és további 2-3 percig forraljuk éppen csak gyöngyözve. Végül a forró levesbe szórjuk a virsliket, kicsit hűlni hagyjuk a levest és már tálalhatjuk is, ízlés szerint magában vagy még egy kis extra tejföllel a tetején!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése