2017. március 16., csütörtök

Oroszkrém torta


Hozzávalók:
Tésztához:
  • 8 tojás
  • 8 ek liszt
  • 8 ek cukor

Krémhez:
  • 3 cs vaníliás pudingpor
  • 9 dl tej
  • 15 dkg cukor
  • 1-2 tk rum aroma (ízlés szerint)
  • 10 dkg mazsola
  • 5 dl Meggle cukrászhab (habtejszín)
  • 2 tk zselatin
  • 1 narancs leve
Díszítéshez:
Elkészítése:
Megsütünk 2 x 4 tojásos piskótalapot a szokásos módon és félretesszük hűlni. A mazsolát kb 1 dl vízzel felforraljuk, majd jól leöblítjük és lecsepegtetjük. A pudingból, a cukorból és a tejből krémet főzünk. Kevergetve hagyjuk teljesen kihűlni. A narancs héjat, narancs levét, az aromát és a mazsolát belekeverjük a pudingba. Az 5 dl habtejszínt kemény habbá verjük. A habtejszínt a vaníliás krémmel robotgép 1-es fokozatán jól eldolgozzuk, hogy teljesen homogén legyen. A zselatint kb 1 dl hideg vízben feloldjuk és felforraljuk. Miután hűlt egy kicsit, elkeverjük 4 ek. krémmel, majd a krém egészéhez adjuk. A krém felét a két lap közé töltjük, a másik felével pedig a piskóta tetejét vonjuk be. Jó, ha egy éjszakát pihen a hűtőben!
Másnap a habfixálóval keményre felvert habtejszínnel az egészet bevonjuk. Az ét tortabevonót vízgőz felett kevés olajjal megolvasztjuk, zacskóba töltjük, melynek az egyik sarkán pici lyukat vágunk és így csorgatjuk rá a süteményre. Kandírozott narancshéjjal dekoráljuk.
Ha tortát szeretnénk készíteni, ezzel a krém mennyiséggel abban az esetben is bátran dolgozhatunk. Ott 3 x 3 tojásos piskótalapokat süssünk és a krémet arányosan osszuk el.
A szelethez 34 x 22 cm-es szögletes formát használtam, a tortához pedig a 26 cm átmérőjű forma a megfelelő.

Saját megjegyzésem: Nem sütöm legközelebb külön a lapokat semmi értelme. Nem kell annyi tejszín a bevonáshoz mivel elnyomja a torta jellegét.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése