2017. március 22., szerda

Bukta






Hozzávalók:
25 dkg rétesliszt

25 dkg finomliszt
3 csipet só
6 ek.cukor (nálam 7 dkg)
350 ml tej  óvatosan adagolva
2,5 dkg friss élesztő
1 dl olaj
1 tojás
tölteléknek lekvár
kenéshez olaj én tojásfehérjével kentem be
lekvár


A kenyérsütőre bíztam a dagasztást. Mindent beleteszek, majd a dagasztás  és kelesztés következik.
A sütőt előmelegítettem 190 fokra.
A tésztát nagyon belisztezett deszkára borítom, felül is lisztezem és ellapogatom/kinyújtom    Szétfolyt az egész a kelesztés után. Folyamatosan adagoltam a lisztet hozzá.
 8 darabra vágom, a kis négyzeteket a  megtöltöm lekvárral, egymásra hajtom a tésztát, összenyomkodom és egy ecsettel tojásfehérjével bekentem.
A hajtással lefelé sorakoztatom a sütőpapírral bélelt tepsibe egymás mellé őket. Amikor kész, még hagyom kelni 10 percet, majd mennek a sütőbe kb. 25-30 percre.
Lehet, hogy túl kicsi volt a tepsi és a bukták összenőttek. Azért finomak lettek.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése