A tésztához:
30 dkg finomliszt
1 tk sütőpor
1 kk só
0.5 dl olaj
1.5 dl víz
A töltelékhez:
Én 10 dkg reszelt sajtot, 3 ek. tejfölt és 1 doboz vagdal konzervet tettem bele,
A tészta
hozzávalóit összegyúrjuk, majd 6 egyenlő részre osztjuk, kb 9 dkg-os gombócokat formálunk,
majd kezünkkel kicsit kinyújtjuk őket. A közepükre halmozunk a töltelékből (2
evőkanál kb., de érdemes inkább vékonyra lapítani, és minél több tölteléket
tenni bele, mert különben elveszik benne
). A tészta széleit összefogjuk, batyuvá formáljuk, majd kb. 12 cm
átmérőjű körré lapítjuk.
Serpenyőben néhány perc alatt
oldalanként megsütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése