2017. március 22., szerda

Papusas


A tésztához:
 30 dkg finomliszt
 1 tk sütőpor
 1 kk só
 0.5 dl  olaj
 1.5 dl víz
 A töltelékhez:
 Én 10 dkg reszelt sajtot, 3 ek. tejfölt és 1 doboz vagdal konzervet tettem bele, 


A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd 6 egyenlő részre osztjuk, kb 9 dkg-os gombócokat formálunk, majd kezünkkel kicsit kinyújtjuk őket. A közepükre halmozunk a töltelékből (2 evőkanál kb., de érdemes inkább vékonyra lapítani, és minél több tölteléket tenni bele, mert különben elveszik benne  ). A tészta széleit összefogjuk, batyuvá formáljuk, majd kb. 12 cm átmérőjű körré lapítjuk.

 Serpenyőben néhány perc alatt oldalanként megsütjük. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése