2017. március 22., szerda

Krumpli leves a magam módján





Hozzávalók:
         kumpli
         zöldség
         só
         ételízesítő vagy 1 leveskocka
         víz
         hagyma
         olaj
         paradicsom /nyáron/
         pirospaprika
         petrezselyem
 Készítése:
A krumplit a zöldségekkel feltesszük főzni. Ha felforrt megsózzuk, és ételízesítőt adunk hozzá, mikor megpuhultak beletesszük a rántást. Tejfölre tálaljuk. Van, aki a levest forralja össze vele, de akkor nem tartható el másnapra.
Rántás készítése:

Beletesszük a serpenyőbe az olajat majd a felaprított hagymát. Mikor a hagyma már üveges beletesszük a lisztet, és együtt pirítjuk rózsaszínűre. Beletesszük a pirospaprikát /ezt nem szabad tűzre tenni, mert megkeseredik/  majd felengedjük hideg vízzel, és a leveshez adjuk, petrezselymet teszünk bele. Hogy jó íze legyen, tehetünk bele kolbászt is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése