Hozzávalók:
kumpli
zöldség
só
ételízesítő vagy 1 leveskocka
víz
hagyma
olaj
paradicsom /nyáron/
pirospaprika
petrezselyem
Készítése:
A krumplit a zöldségekkel feltesszük főzni. Ha felforrt megsózzuk, és
ételízesítőt adunk hozzá, mikor megpuhultak beletesszük a rántást. Tejfölre
tálaljuk. Van, aki a levest forralja össze vele, de akkor nem tartható el
másnapra.
Rántás
készítése:
Beletesszük a serpenyőbe az olajat majd a felaprított hagymát. Mikor a hagyma
már üveges beletesszük a lisztet, és együtt pirítjuk rózsaszínűre. Beletesszük
a pirospaprikát /ezt nem szabad tűzre tenni, mert megkeseredik/ majd
felengedjük hideg vízzel, és a leveshez adjuk, petrezselymet teszünk bele. Hogy
jó íze legyen, tehetünk bele kolbászt is.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése