Hozzávalók 4 személyre:
- 1 konzerv gomba jelen esetben
- 1-1 zöldpaprika és paradicsom
- 1 nagy fej hagyma
- 1-2 gerezd fokhagyma
- 8 szelet kicsontozott sertésborda
- só, bors
- 4-5 ek.+1 kk. finomliszt
- 5 ek. olaj
- 1 ek. vaj/margarin
- 1 kk.pirospaprika
- 200 g tejföl
- néhány szál petrezselyem
Elkészítése: A hússzeleteket megmossuk megtörölgetjük, kiklopfoljuk és sózzuk borsozzuk ezután lisztbe forgatjuk és kevés olajon mindkét oldalát elősütjük és félretesszük.
A visszamaradt zsiradékban megpároljuk a hagymát, rádobjuk a gombát , zöldpaprikát és a paradicsomot, 3-4 percig pirítjuk. Lehúzzuk a tűzről, megszórjuk a pirospaprikával, hozzáadunk 1 dl vizet, az áttört fokhagymát, ízlés szerint sót és borsot, majd felforraljuk, és visszatesszük bele a hússzeleteket Fedő alatt, mérsékelt tűzön 35-40 percig, puhára pároljuk (ha levét elfőné, egy kevés vízzel pótoljuk).
A visszamaradt zsiradékban megpároljuk a hagymát, rádobjuk a gombát , zöldpaprikát és a paradicsomot, 3-4 percig pirítjuk. Lehúzzuk a tűzről, megszórjuk a pirospaprikával, hozzáadunk 1 dl vizet, az áttört fokhagymát, ízlés szerint sót és borsot, majd felforraljuk, és visszatesszük bele a hússzeleteket Fedő alatt, mérsékelt tűzön 35-40 percig, puhára pároljuk (ha levét elfőné, egy kevés vízzel pótoljuk).
Elkeverjük a tejfölt 1 kk. liszttel, a mártáshoz adjuk összeforraljuk, végül ízlés szerint utánasózzuk, borsozzuk. Előmelegített tálra rendezzük (vagy a serpenyőben hagyjuk), megszórjuk a finomra vágott petrezselyemmel, és frissen-forrón tálaljuk. Galuska illik hozzá, de petrezselymes párolt rizzsel, rizibizivel is finom. Külön tálkában további tejfölt kínálhatunk hozzá.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése