5 tojás
10 dkg liszt
4 teáskanál étkezési keményítő
késhegynyi sütőpor
10 dkg cukor
20 dkg sárgarépa reszelve
mazsola, dió, aszalt szilva tetszés szerint,
teáskanál őrölt fahéj
vaníliás cukor vagy aroma vagy mindkettő.
eperlekvár az alsó lapra (ez el is hagyható, de így szaftosabb)
Hozzávalók a krémhez:
25 dkg mascarpone
20 dkg porcukor
2 dl tejszín de el is hagyható helyette vajat is használhatunk
A cukrot kikeverjük a mascarponéval majd hozzáadjuk a felvert tejszínt.
Elkészítse:
A reszelt sárgarépát összekeverjük a keményítővel. A tojássárgáját kikeverjük a cukorral, vaníliás cukorral és aromával fehéredésig. Felverjük a tojásfehérjéket nagyon kemény habbá. A kikevert tojássárgáját (ehhez kell a legnagyobb keverőtál) összekeverjük a fahéjjal, mazsolával vagdalt dióval aszalt szilvával és hozzáadjuk a lisztet hozzákeverjük a keményítős sárgarépát végül a felvert tojások habját. Előmelegített sütőben 40 -50 percig 160 fokon tűpróbáig sütjük.
Mikor megsült a torta hagyjuk kihűlni. Ezután ketté vágjuk és megkenjük lekvárral majd az elkészített mascarponés krémmel a tetejét is és oldalát is bevonjuk. Díszíthetjük sárgarépával vagy az alkalomhoz illően bármivel.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése