2019. február 17., vasárnap

Répatorta






Hozzávalók a tésztához
                     5 tojás
                     10 dkg liszt
                     4 teáskanál étkezési keményítő
                     késhegynyi sütőpor
                     10 dkg cukor
                     20 dkg sárgarépa reszelve
                     mazsola, dió, aszalt szilva tetszés szerint,
                     teáskanál őrölt fahéj
                     vaníliás cukor vagy aroma vagy mindkettő.
                     eperlekvár az alsó lapra (ez el is hagyható, de így szaftosabb)


Hozzávalók a krémhez:
                     25 dkg mascarpone
                     20 dkg porcukor
                     2 dl tejszín de el is hagyható helyette vajat is használhatunk
                    A cukrot kikeverjük a mascarponéval majd hozzáadjuk a felvert tejszínt.

Elkészítse:
A reszelt sárgarépát összekeverjük a keményítővel. A tojássárgáját kikeverjük a cukorral, vaníliás cukorral és aromával fehéredésig. Felverjük a tojásfehérjéket nagyon kemény habbá. A kikevert  tojássárgáját (ehhez kell a legnagyobb keverőtál) összekeverjük a fahéjjal, mazsolával vagdalt dióval aszalt szilvával és hozzáadjuk a lisztet hozzákeverjük a keményítős sárgarépát végül a felvert tojások habját. Előmelegített sütőben 40 -50 percig  160 fokon tűpróbáig sütjük.
Mikor megsült a torta hagyjuk kihűlni. Ezután ketté vágjuk és megkenjük lekvárral majd az elkészített mascarponés krémmel a tetejét is és oldalát is bevonjuk. Díszíthetjük sárgarépával vagy az alkalomhoz illően bármivel.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése