2019. február 17., vasárnap

Tepsis pulyka vagy csirkemell Katám kedvence





Hozzávalók: tetszés szerinti mennyiségben pulykamell vagy csirkemell
                   só, bors, fokhagyma
                   metélőhagyma /snidling/
                   vagy rendes hagyma
                   én  az újhagyma szárát is belevágom a színe miatt
                   4 evőkanál olaj
                   2dl fehér vagy vörösbor /én nem teszek bele /
                   2 húsos paradicsom
                   liszt

Elkészítése:
A hússzeleteket kiverjük, sózzuk, borsozzuk. A fokhagymát összezúzzuk és a hagymával az olajba keverjük. A húst a fűszeres olajjal megkenjük, 1 éjjelen át a hűtőben pihentetjük. Másnap lisztbe forgatjuk átsütjük hirtelen kevés olajon. Majd tűzálló tálba fektetjük. Félig fedhetik is egymást, a borral meglocsoljuk. A paradicsomot leforrázzuk, lehúzzuk a héját, felszeleteljük. A húsra szórjuk majd közepesen forró sütőben 25 percig sütjük.

Az én variációm: Ha kisüötted a húst, és ha eléggé megégett a zsírja ne használd el, hanem csinálj egy új szaftot, mégpedig úgy, hogy pirítsd meg az apróra vágott hagymát, majd szórd meg liszttel,  pirítsd egy kicsit, szórj rá zöldhagyma szárát ettől szép színes lesz. Öntsd fel vízzel /attól függően, hogy milyen sűrű szaftot szeretnél/ és önts bele vörösbort és morzsolj hozzá egy leveskockát. Öntsd a húsira, szórd meg a felaprított paradicsommal. Takard le a jénait és süsd kb. 25 percig. Vedd le a fóliát 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése