Hozzávalók: tetszés szerinti mennyiségben pulykamell
vagy csirkemell
só, bors, fokhagyma
metélőhagyma /snidling/
vagy rendes hagyma
én az újhagyma szárát is belevágom a színe miatt
4 evőkanál olaj
2dl fehér vagy vörösbor /én nem teszek bele /
2 húsos paradicsom
liszt
Elkészítése:
A hússzeleteket kiverjük, sózzuk, borsozzuk. A
fokhagymát összezúzzuk és a hagymával az olajba keverjük. A húst a fűszeres olajjal megkenjük, 1 éjjelen át
a hűtőben pihentetjük. Másnap lisztbe forgatjuk átsütjük hirtelen kevés olajon.
Majd tűzálló tálba fektetjük. Félig fedhetik is egymást, a borral meglocsoljuk.
A paradicsomot leforrázzuk, lehúzzuk a héját, felszeleteljük. A húsra szórjuk
majd közepesen forró sütőben 25 percig sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése